Bu yazımızda depresyon nedir? ve depresyonun belirtileri ve nedenleri nelerdir? hep birlikte inceleyeceğiz. Depresyonun, çağımızda bebek ve çocuklar dışında hemen her yaş grubu bireylerde görülme riski bulunur. Depresyonhastalığının en belirgin özelliklerinden biri de hangi boyutlarda bulunursa bulunsun etkisi altına aldığı bireyin günlük aktivitelerinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olmasıdır. Uzmanlar tarafından yapılan bir açıklamada bulunmaktadır. Bu açıklamalara göre depresyon hastalığının etkisi altında bulunan birçok bireyler iş ve sosyal yaşamında en verimsiz dönemi geçirmektedir. Bu bireylerin çoğu zaman ise bu olumsuz durumdan habersiz olabildiği uzmanlar tarafından söylenmektedir.
Dolayısıyla uzmanlar depresyon hastalığının ayrıca sinsi bir işleyişe sahip olduğunun altını çizmektedir. Günümüzde tedavisi bulunabilen psikiyatri hastalıklarından biri olan depresyon hastalığı etkisi altına aldığı bireyin ruhsal durumu bozulmaktadır. Diğer taraftan buna paralel olarak fiziksel durumunun da ciddi anlamda tahrip olduğu gözlemlenmektedir. Dolayısıyla uzmanlar depresyon hastalığının hem ruhsal ve hem de fiziksel bakımdan ciddi zararlar verebildiğini belirtmektedir.
Şimdi de depresyon hastalığı nedir? inceleyelim. Uzmanlar normal bireylerin günlük yaşamlarından ve günlük yaşamları içerisinde gerçekleştirdikleri tüm eylemlerden ruhsal bakımdan zevk aldığını belirtmektedir. Bu durum sadece ruhsal bakımdan sorunsuz olan bireyler açısından geçerlilik teşkil etmektedir. İşte tam da bu durumun tersi bakımından depresyon hastalığı söz konusu olabilmektedir. Çünkü depresyon bireylerin önceki süreçlerde sevdiği ve ilgi duyduğu aktivitelerini yapmalarını engeller. Bunun çeşitli çevresel, hormonal ve genetik bozukluklara bağlı olduğu yine uzmanlar tarafından söylenmektedir. Diğer bir deyişle ruh hali çöküklüğü olan depresyon hastalığı ruhsal dengenin kendi içerisinde bozulması olarak da değerlendirilmektedir.
O halde depresyon hastalığının belirtileri nelerdir? hep birlikte keşfedelim. Günümüzde genel itibariyle birçok bireyler depresyon hastalığının belirtilerini taşımaktadır. Bu durum herkesin depresyon hastalığına sahip olduğu anlamına gelmez. Depresyon hastalığının tam olarak teşhisinin yapılabilmesi açısından hemen hemen tüm belirtilerinin bireyde görülmesi gerekmektedir. Depresyon hastalığının belirtilerini maddeler halinde görelim.
Depresyon hastalığının nedenleri nelerdir? maddeler halinde inceleyelim.
Sonuç olarak depresyon hastalığının tedavisi nasıl yapılmaktadır? hep beraber görelim. Depresyon hastalığının tedavisinde genel olarak iki farklı tedavi seçeneğine başvurulmaktadır. Bunlardan birincisi antidepresan ilaç tedavisidir. İkincisi ise psikoterapi tedavi uygulamasıdır. Her iki tedavi seçenekleri de genellikle bir arada uygulanmaktadır. Sonuç odaklı olarak oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Bu tedavi yöntemleri sayesinde en ileri derecede depresyon hastalığı dahi birkaç hafta sonrasında etkilerini kaybetmektedir. Hastalığın derecesine göre ilgili doktor tarafından hastane yatışı durumuna da başvurulabilmektedir. Genellikle psikoterapi tedavisine ihtiyaç duyulması durumunda hasta bir müddet psikiyatri servisinde tedavi altına alınmaktadır.
Psikolojinin pek çok dalı ve alanı vardır. Bu alanlarda ya da dallarda eğitim almanın bir diğer yolu ise sertifika veren kurslardır. Şimdi psikoloji dallarında sertifika nasıl alınır? hep birlikte inceleyelim. En iyi, en güncel ve en en yeni psikoloji eğitimleri Boğaziçi Enstitüsü online eğitim platformunda yer almaktadır. Sertifikanız uluslararası geçerliliği olan İstanbul Aydın Üniversitesi onaylı olacaktır. Bu sertifikalar bir adım öne geçmenize vesile olacaktır.
İnsanlar arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları karşılaştırmalı olarak inceleyen Antropoloji;...
Şirket dizini, her bir çalışanın iletişim bilgilerini içeren şirke...
Son zamanlarda özellikle Koronavirüs salgının yarattığı bu krizin en büyük et...
Matbaacılık alanında gelişmelerin her ne kadar Batı’ya ait olduğu söylense de tarihsel...
Kızılırmak Karakoyun, tiyatro sahnesine ve beyazperdeye taşınan şanslı halk hik&...
Dilerseniz Mobil Uygulamalarımızı İndirebilirsiniz.